Oświadczenie Legii - kibice pobili zawodników! Pierwsze ustalania
KibolePLlogo
Home Nagłówek Oświadczenie Legii – kibice pobili zawodników!

Oświadczenie Legii - kibice pobili zawodników!

Wstawiłem pierwszego newsa o godzinie 12:00, sprawdziwszy w kilku miejscach. Wydawać by się mogło, że wszystko odbyło się naprawdę.

Jednak… Tak jakoś zacząłem wątpić w prawdziwość tej informacji. Bardzo wiele było niejasności…

Około 16 Legia wydała oświadczenie. Oto ono:

>Pierwsze ustalania wskazują, że grupa osób weszła na teren stadionu zgodnie z przyjętą praktyką po meczach wyjazdowych, co nie dawało ochronie obiektu podstaw do niepokoju. Niestety po wjeździe autokaru na parking doszło do ostrej wymiany zdań i szarpaniny z udziałem zawodników oraz członków sztabu, które łącznie trwały ok. 8 minut.<<

No i tyle konkretów, dalej pierdoły:

>>Klub ma świadomość silnych emocji związanych z niepowodzeniem sportowym drużyny, ale jednoznacznie potępia wyrażanie ich w sposób odbiegający od przyjętych norm.<<

Dalej, znów pierdoły:

>Podstawową zasadą w Legii powinna być zasada wzajemnego szacunku, nawet w trudnych i konfliktowych sytuacjach klub nie będzie tolerował przekraczania normalnie obowiązujących granic.<<

Wnikliwa analiza:

>>Legia będzie dalej wnikliwie analizowała wszystkie fakty związane z incydentem i na podstawie wyciągniętych wniosków podejmie wszelkie możliwe działania, aby zapewnić zawodnikom i wszystkim pracownikom klubu pełne bezpieczeństwo.<<